ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jak najít a rozpoznat své silové nebo-li totemové zvíře?

Silová nebo-li totemová zvířata jsou tu pro nás a slouží nám v mnoha ohledech. Pomáhají nám rozpoznat naše vrozené schopnosti a pracovat s nimi. Vedou nás, chrání, léčí, inspirují a pomáhají v našem růstu a expanzi. 

Právě proto je důležité jim porozumět a začít si všímat jemných signálů, které nám posílají, aby jsme s nimi mohli začít spolupracovat a denně využívat jejich potenciál na plno. A tím i porozumět více sami sobě.

V momentě kdy objevíme své silové zvíře a poznáme jeho vlastnosti, naučíme se s ním splynout a díky tomu budeme poté schopní přivolat jeho energii vždy, když bude potřeba.

Čím více porozumíme vlastnímu totemu, tím lépe porozumíme sami sobě.

Totemová zvířata s námi můžou setrvat celý život. Některá nás však navštíví pouze na určité životní období či životní etapu.

Zde začíná test všímavosti.. Pojďme se společně podívat do minulosti, když jsme byli malé děti.

  • Bylo tam nějaké zvíře, které nás fascinovalo? Nebo jsme cítili jistou blízkost či spojitost s tímto zvířetem? Zůstala nám tato blízkost až do teď? Nebo nás v průběhu let opustila?
  • Které zvíře chceme dnes vidět jako první, když přijdeme do Zoo? A které jako druhé a třetí?
  • Které zvíře nejčastěji potkáváme ve volné přírodě? Nebo na nás vyskakuje na internetu či kdekoliv jdeme?
  • Jaké zvíře nás zajímá přímo teď?
  • Je nějaké zvíře, které nám nahání hrůzu a máme z něj strách?
  • Už nás někdy nějaké zvíře kouslo? Stalo se to jednou.. nebo i vícekrát?
  • Máte sny o zvířatech? Dokonce opakované?

Je důležité zmínit, že své totemové zvíře si nevybíráme my sami, ale vybere si ono nás. Spolupráce s říší zvířat není o tom si pro sebe vybrat atraktivní totemové zvíře, které lahodí našemu egu, nýbrž o tom navázat hluboké spojení se zvířetem, které je nám předurčeno. Jedině tak budeme moci poznat více sami sebe, prohloubit naše schopnosti a využívat energii daného zvířete. 

Žádné zvíře není více či méně. Ať se jedná o vážku, včelu, medvěda, slona nebo geparda. Každé zvíře má svoji speciální moc a energii, které nám může být ku prospěchu, když se s daným zvířetem spojíme, nastudujeme si jej a vznikne mezi námi propojení. 

Určitá zvířata v sobě nesou i energii bytostí, které na sebe berou zvířecí podobu, aby nám mohli pomáhat. 

K navázaní spojení se svým totemovým zvířetem si uděláme krátké meditační cvičení, díky kterému se uvolníme a dostaneme do hladiny Alfa 7-14Hz, někteří dokonce do hladiny Theta 4-7Hz, kde se nacházíme v hluboké relaxaci až spánku.

Připravte si svůj prostor pro meditaci

  • Dejte si telefon do letového režimu (nebude na vás zbytečně vysílat a zamezíte tak rušivým elementům)
  • Zapalte si svíčku, vonnou tyčinku či vykuřovadlo
  • Oblečte si pohodlné oblečení
  • Vytvořte si pohodlné místo na sezení (zadek si můžete podložit polštářem, pomůže vám to držet rovnou páteř)
  • Před meditací požádáme o očistu nás samotných i prostor, ve kterých budeme meditaci provádět a zároveň poprosíme o držení bezpečného prostoru
  • Připravte si hudbu, která vás v meditaci dostane hlouběji (můžou to být zvuky přírody, příjemná hudba nebo třeba bubny)

Žádost o očistu a držení bezpečného prostoru

Mé vyšší já (Nebe, Vesmíre, Bože, Archanděli Michaeli.. jak kdo cítí) volám tě a žádám o pomoc. Očisti prosím mě i prostory, ve kterých se nacházím od veškeré negativní energie, disharmonické energie, od všeho nepotřebného, nesloužícího i od všech diskarnátů a všeho co by mohlo narušovat tento prostor. Nechť je vše jmenované posláno do světla, očišťeno Božím světlem a vráceno zpět tam, kam patří. Nechť se tak děje nýní teď a tady. Tak se staň, tak se staň, tak se staň. Amen. Děkuji. 

Mé vyšší já (Nebe, Vesmíre, Bože, Archanděli Michaeli.. jak kdo cítí) volám tě a žádám o pomoc. Prosím tě o držení bezpečného prostoru během mé meditace i po jejím ukončení. Vytvoř mi prosím ochranný obal, který mne bude chránit od všeho, co by mi mohlo uškodit. Tak se staň, tak se staň, tak se staň. Amen. Děkuji. 

Žádost můžeme udělat v duchu, nahlas, s otevřenýma či zavřenýma očima. To je na vás, důležitý je vždy záměr. 

Tuto jednoduchou meditaci, kterou jsem pro vás níže sepsala zvládne naprosto každý. Nezoufejte, pokud se tomu tak neděje hned na poprvé. Důležitá je trpělivost, vytrvalost a mít na paměti proč chceme své silové zvíře poznat. Tedy pokud se vám na poprvé neobjeví žádné zvíře nebo se vám neobjeví to správné, je třeba tuto meditaci opakovat (můžou se vám v meditaci objevovat různé zvířata, cílem bude rozpoznat, které je to vaše).

Dopoučuji si před meditací text přečíst a zapamatovat nebo ho nahrát jako hlasový záznam do telefonu a pustit si ho nahlas jako řízenou meditaci.

Mějte na paměti, že tak jako v našem lidském světě, tak i v tom zvířecím je potřeba zdvořilosti a úctě. Pokud k vám při vaší cestě přijde jakkákoliv bytost, je třeba ji pozdravit a představit se. Také nezapomeňte děkovat za čas, který vám věnovali. 

Meditace k nalezení našeho silového zvířete

Nyní je čas zapnout si hudbu, kterou jsme si k meditaci připravili. Pohodlně se usaďte na vámi připravené místo. Zkuste se uvolnit a tento pocit umocněte několika hlubokými a pomalými nádechy a výdechy pouze nosem. Dýchejte a vnímejte každou část svého těla jak se postupně uvolňují až se cítíte jako na obláčku. Zatím co pomalu dýcháte si představujte jak z vás při každém výdechu odchází vše nepotřebné. Odchází vztek, napětí i smutek. Odchází veškeré pnutí a tlaky či bolesti ve vašem těle. Vše odchází a s dalším nádechem skrze vaši korunní čakru, která se nachází na vrcholku vaší hlavy, se do vašeho těla začne vlévat bílé světlo. Toto bílé světlo se vám rozlévá do všech částí vašeho těla a prochází skrze vaši páteř dolů přes vaši 1. kořenovou čakru až do matky Země. Cítíte se uvolnění a na místo toho co bylo předtím uvnitř nyní vnímáte to krásné světlo a všeobjímající lásku. Nyní přišel čas zahájit cestu za vaším zvířecím průvodcem. 

Představte si místo s panenskou nedotknutou přírodou. Tak krásné místo, kde jste oněmněli úžasem. Cítíte se v bezpečí a uvnitř vás se rozléhá hluboký klid. Rozhlížíte se kolem a vidíte nádhernou louku s všemi možnými kytičkami, které voní na míle daleko. Do uší vám zpívají ptáčci nádherné melodie a na váš obličej padají třpytivé a hřejivé paprsky slunce. Promnete si oči, zadíváte se do dálky, kde spatříte hned vedle malého vodopádu nádherný košatý strom. Tento strom je mohutný a pro vás tak fascinující svojí energií, že se k němu vydáte. Blížíte se k němu a najednou si všimnete, že pod jeho kořeny je jakýsi prostor, který se vám každým dalším krokem otevírá a zvětšuje se. Stojíte před stromem, který pro vás uvolnil místo a ze svých kořenů vám vytvořil skluzavku. Vy cítíte obrovskou moudrost tohoto stromu, cítíte pocit bezpečí a také to, že dole na vás už čeká někdo, na koho jste se dlouho těšili. Sklouznete se dolů a ocitnete se v prostoru, kde je tma a tak si sáhnete do kapsy a nahmatáte něco, čím byste si posvítili na cestu. Svítíte před sebe a kráčíte s očekáváním, kdo vás mile překvapí. Přijde k vám první zvíře. Může se jednat o vaše silové zvíře, ale také se může jednat o zvíře, které se vám pouze přišlo ukázat. Je třeba si tuto skutečnost ověřit. Zvíře pozdravte, představte se mu a zeptejte se ho zda je vaše silové zvíře. Pokud se nebude jednat o vaše silové zvíře, poděkujte mu a kráčejte stejným způsobem dál. Zeptejte se každého zvířete, které potkáte. (Doporučuji na začátek nepřijímat jako své silové zvíře hmyz, ten je pro pokročilé). Až narazíte na zvíře, které vám potvrdí, že se jedná o vaše silové zvíře, požádejte ho ať se vám ukáže ze 4 stran. Pokud tak učiní, poděkujte mu, předejte mu dárek (jako dárek mu můžete dát něco co nahmatáte ve své kapse) může to být kytička, kamínek, něco co jste mu vyrobili, něco na zobku, talisman, vlastně cokoliv co vás napadne. Poté co předáte váš dar požádejte vaše silové zvíře, aby vás vzalo nahoru, zpět odkud jste přišli. Tam se se svým silovým zvířetem rozlučte, poděkujte mu a domluvte se s ním, kdy se uvidíte příště. Pak už se můžete pomalu začít vracet zpátky na Zem. Začněte zase dýchat jak jste zvyklí. Rozhýbejte své prsty na rukách, na nohách. Začněte pomalu hýbat svým tělem. Můžete se protáhnout jako když ráno vstáváte a až to budete cítit, můžete začít pomalu otevírat oči. 

Hned po meditaci

  • Napijte se - čehokoliv, ale ideálně co nejdříve po meditaci
  • Uzemněte se - dejte si čokoládu nebo oříšky
  • Zapiště si - Vše si pečlivě zapiště včetně toho, kdy se se svým silovým zvířetem zase potkáte

Tak teď znáte své silové zvíře a co dál? Chtěli byste vědět jak s ním spolupracovat a využít jeho i váš potenciál na plno? Jak využít jeho schopnosti ve vašem životě? Napiště mi a já dle počtu zájemců zvážím zda pro vás sepsat další článek. :) 

Budu moc vděčná za vaše zpětné vazby. Jak se vám meditace dařila, nedařila a zda se vám podařilo se s vaším zvířecím totemem spojit. 

Děkuji všem, kteří dočetli až do samého konce. Také děkuji všem, kteří si udělali čas a prostor sami pro sebe a meditací prošli.

S láskou Paty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přihlásit se

Andělská svíčka velká - Duchovní vedení

Vytvořit účet

Archanděl Rafael - Fluorit